Uzay Terapi Sistemi Fiyatları

Uzay Terapi Sistemi Fiyatları

Uzay terapi sistemi fiyatları nedir, hangi aralıktadır, uzay terapi sisteminin teknik donanımı neleri kapsamaktadır, uzay terapi cihazı sağlamlığı çok önemli mi? Uzay terapi sistemi teknik şartnamesi ve teknik özellikleri nelerdir? Tüm bu soruları ve daha fazlasını bu makalemizde bulabilirsiniz. Ayrıca bu konuda daha fazla bilgiye ihtiyaç duyarsanız tel veya mail ile bizim ilet iletişim kurarak daha fazla bilgi alabilirsiniz. Sizlerin doğru uzay terapi cihazına ve ekipmanlara sahip olmanız rehabilite etmekte olduğunuz özel çocuklar, gençler ve yaşlılar için önem arz etmektedir.

Uzay terapi cihazının teknik özelliklerini ve bedeli burada bulabilirsiniz. Öncelikler uzay terapi sisteminin yatırım bedelini belirleyen unsurlardan bahsetmek ve detaylandırmak isteriz. Çünkü sağlam olmayan, destek aparatları yetersiz olan, ipleri çeşitliği ve sayısı çocukları güvenli bir şekilde taşıma yetmeyen, iç ekipman yetersizliği olan uzay terapi cihazları maalesef istenen düzeyde ve kaliteli bir rehabilitasyon sürecinin gerçekleşmesini engellemekte.

Uzay Terapi Cihazının Teknik Şartnamesi

TEKNİK ŞARTNAME

 

  1. Uzay terapisi, sistem fiziksel problemleri olan çocuklar, nörolojik problemleri olan hastalar, yaşlılar ile serebral palsi ve benzeri hastalıkları olan çocukların rehabilitasyonun da kullanılmak üzere tasarlanmış olmalıdır.
  2. Sistemin temel amacı yerçekimini elimine ederek, hastanın güven duygusunu arttırarak Uzman hekimlerin belirlemiş olduğu rehabilitasyon protokolünü daha etkin olarak kullanmayı hedeflemekte olmalıdır.
  3. Dirençli aktif ve pasif normal eklem hareketlerinin yapılmasına sağlayan makara sistemi ile desteklenmelidir.
  4. Sistem 3 ana parçadan oluşmaktadır.
    1. Dinamik Egzersiz Kafesi
    2. Dinamik Vücut Ortezi
    3. Vestibüler Sistem
Uzay-terapi-cihazlari
Uzay Terapi Cihazının Faydaları

 1.Dinamik Egzersiz Kafesi 

  1. Kafes ve ekipmanların temel amaçları hastayı istenilen pozisyona alabilmek, gereken destekleri gerektiği kadar vererek hastayı mümkün olduğu kadar fonksiyonel kılmaktır.
  2. Dinamik Egzersiz Kafesi hastaların hem daha rahat pozisyonlamak hem de istenilen kas grubu ile izole olarak çalışmasını sağlamalıdır. Kafeste bulunan ray, makara ve ağırlık sistemleri ile hem fizyoterapistin işi kolaylaştırmalı hem de hastayla yapılan çalışmanın etkinliği artırılmalıdır. Kafes içinde ortezle beraber yapılacak egzersizler de belirlenmiş olup bu eğitimin içeriği hastalarda duyusal, motor, dengesel, vestibüler ve sistematik gelişmeler sağlamaya yönelik olmalıdır.
  3. Kafes 2mt. Genişliğinde 2mt. Uzunluğunda ve 2mt. Yüksekliğinde olmalıdır.
  4. Kafes 3*3cm profil demirden yapılmalı, Kafes lastik ve kancaların takılabileceği (T) profil üzerinde deliklerden teşekkül etmelidir.
  5. Kafes koruyucu, hijyenik ve fırın boya ile boyanmalıdır.
 2.Dinamik Vücut Ortezi
  1. Dinamik Vücut ortezi insan vücudunda meydana gelen anatomik bozuklukların rehabilitasyonunda, desteğe ihtiyacı olan kasları ihtiyacı doğrultusunda destekleyerek vücudu normal anatomik pozisyona alabilen vücut ortezi şeklinde olmalıdır.
  2. Dinamik vücut ortezi dinamik bir özelikte olması, anatomik bozukluğu tedavi etmeye yönelik kullanılabilmesi ve hastanın ortezi ile beraber aktif şekilde yaşama katılabilmesini sağlamasıdır.
  3. Esneme özelliğine vücudu sarabilme özeliği bulunan kumaş üzerine çift yönlü kancalar ile donatılmış şekilde dikilmelidir.
Dinamik vücut ortezi ;      
  1. Dirsek aparatı
  2. Göğüs aparatı
  3. Pelvis ( Kalça) Şort aparatı
  4. Dizlik aparatı
  5. Oluşmaktadır.
  6. Dinamik Vücut Ortezi üzerinde vücudun pozisyonlamasını sağlayacak çift yönlü lastik kanca sistemi bulunmalıdır.
  7. Ortez yumuşak, kolay giydirilebilir, esnek bir yapıda olmalıdır.
  8. Ortez vücudun şeklini alma özelliğine sahip olmalıdır.
  9. Dinamik vücut ortezi duyusal girdiği arttıracak basınç yaratma özelliğine sahip olmalıdır.

 

3.Vestibüler Sistem
  1. Yatay silindir
  2. Sünger Kama
  3. Hamak  Oluşmaktadır.
  1. Yatay 40 cm – 50 cm çapında. 100 cm uzunluğunda yumuşak sünger ile kaplanmış her iki tarafında kancaları bulunacak şekilde olmalıdır..
  2. Hamak, her iki tarafında kancaları bulunan, kilolu ve büyük çocukların düşmesini engelleyen, sallanma özelliğine sahip olmalıdır.
  3. Sistem içinde150 cm uzunluğunda her iki tarafı karabina takılı bağlama aparatları olmalıdır.
  4. Sistem içinde 100cm – 110 cm uzunluğunda her iki tarafı karabina takılı bağlama aparatları
  5. Değişik kilolarda ( 0.5kğr, 1Kğr, 1,5Kğr, 2Kgr ) 5 adet ağırlık aparatı olmalıdır.
  6. Esneme özelliğine sahip bez aparatlar olmalıdır.

 Sistem yararlanacak uzman kadrolar için 1 günlük teorik ve pratik eğitim alınması gerekmektedir.

Uzay terapi sisteminin bu teknik şartnamede yazılan özellikte ve nitelikte olmalıdır. Ayrıca eğitim ile mutlaka sertifika programı yapılmalıdır. Bu özellikte uzay terapi cihazı için talep formu doldurarak veya tel ile whatsapp üzerinde detaylı bilgi alabilirsiniz.

Abdülkerim Değirmenci
Fizyoterapist – Kurucu
Sağlıklı Yaşam Koçu