Deneyimliler Özel Eğitim ve Reh. Merkezi- 28. Mart 2022

deneyimliler-özel-eğitim-ve-rehabilitasyon-merkezi
Deneyimliler Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi

Ankara’nın Yenimahalle ilçesinde Ragıp Tüzün caddesinde temmuz 2018 de yıllarını özel eğitime adamış iki özel eğitim öğretmeni tarafından çok farklı bir bakış açısıyla büyük emekler vererek kurulmuştur.

Kurumumuz çok kısa bir sürede çok büyük başarılara imza atmış, eğitim odaklı çalışmaları ile özel eğitime ihtiyaç duyan tüm bireylerin gelişimine açık bir kurum haline gelmiştir. Özel eğitime muhtaç çocuklarımıza, beklentilerinin de ötesinde en kaliteli hizmeti sunmak için tüm deneyimlerimizi kullanarak, alanında uzman mesleğine aşık ve sevgi dolu bir ekibin özverili çalışmaları ile bu başarıya ulaşmıştır. Özel eğitimde beşinci yılını kutladığımız kurumumuz uzman ve deneyimli mesleki çalışma arkadaşlarımız öncülüğünde özel eğitime muhtaç çocuklarımızın ihtiyaçlarını en uygun şekilde ve büyük özveriyle yapılandırılmıştır.

deneyimliler-özel-eğitim-rehabilitasyon-merkezi
Özel Eğitim Merkezi

Deneyimliler Özel Eğitim Merkezinde bulunan programlar;

*Görme Engelli Bireyler Destek Eğitim Programı;

*İşitme Engelli Bireyler Destek Eğitim Programı;

*Bedensel Engelli Bireyler Destek Eğitim Programı;

*Zihinsel Engelli Bireyler Destek Eğitim Programı;

*Dil ve Konuşma Güçlüğü  Destek Eğitim Programı;

*Özel Öğrenme Güçlüğü  Destek Eğitim Programı;

*Yaygın Gelişimsel Bozukluklar Destek Eğitim Programı

İle tüm alanlarda hizmet vermekteyiz.

Her çocuk için özelleştirilmiş eğitim programları ile keyifli ve verimli bir eğitim ortamı sunuyoruz. HER ÇOCUK ÖZELDİR ilkemiz ile varlığımızı sürdürüyoruz.

ddneyimliler-özel-eğitim-ve-rehabilitasyon-merkezi
Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi

Kimler mi?

Leonardo da Vinci, Pablo Picasso, Auguste Rodin, Agatha Christie, Ernest Hemingway, Mark Twain, Harrison Ford, Tom Cruise, Jack Nicholson, Dustin Hoffman, Anthony Hopkins, Marlon Brando, Steve Jobs, Henry Ford, Tommy Hilfiger, Winston Churchill, George Washington, John F. Kennedy, Thomas Jefferson, Nelson Rockerfeller, John Lennon, Mozart, Beethoven, General George S. Patton, Steven Speilberg, Walt Disney, Albert Einstein, Thomas Edison, Michael Faraday, Alexander Graham Bell, Charles Darwin, Wright Kardeşler , Louis Pasteur, Dennis Bergkamp, ​​​​Muhammad Ali, Carl Lewis ve….. bilmediklerimiz…

Bedensel Engelli Bireyler Destek Eğitim Programı

Program, doğuştan veya sonradan herhangi bir nedenle, kaba ve/veya ince motor gelişim becerileri ve günlük yaşam aktiviteleri olumsuz etkilenmiş, bu nedenle fonksiyonel hareket yeteneği ve aktiviteleri kısıtlanmış her yaştaki bireylerin gelişimsel özellikleri dikkate alınarak hazırlanmıştır.

Deneyimliler Özel Eğitim Merkezinde uygulanan PROGRAMIN GENEL AMAÇLARI

Bu program ile bireylerin; Normal motor gelişim basamaklarındaki becerileri kazanmaları, Duruş (postür) ve hareket ile ilgili bozukluklarını en aza indirmeleri , Kaba ve ince motor becerilerini geliştirmeleri, günlük yaşam aktivitelerinde bağımsız hareket edebilme becerileri kazanmaları, Bacak ve kollarını fonksiyonel bir şekilde kullanmaları, Düzgün duruş ve hareket için gerekli duyu, algı, bilişsel ve motor Bütünlüğünü sağlamaları, Transfer ve yer değiştirmeye ve ilerlemeye yönelik (ambulasyon ) hareketlerini geliştirmeleri, Yardımcı cihaz, araç gereç ve ekipman kullanma becerisi geliştirmeleri, gelişim basamaklarına uygun davranma becerisi geliştirmeleri, Hareket yeteneğinin yanı sıra bilişsel, duyusal, psikolojik ve sosyal Bütünlüğü geliştirmeleri beklenmektedir.

PROGRAM İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR

Modüllerde yer alan kazanımlar, ‟ Bedensel Engelli Bireyler Destek eğitim Programı’nın genel amaçlarına ulaşmayı sağlayacak nitelikte belirlenmiştir.

Bedensel engelli bireylerin Tanılanmış bedensel yetersizliğine ek olarak başka bir yetersizliğinin olması halinde, (zihinsel, Görme, işitme vb. ) sahip olduğu ek yetersizlik alanındaki programlara ait Modüllerden birey için uygun kazanımlar belirlenerek bireysel ve/veya grup eğitim Programına dahil edilmelidir. 

Uygulayıcı, Modüllerin ihtiyaç duyulan aşamalarında bireyle birlikte sosyal yaşam alanlarında (oyun ve park alanları, çarşı-pazar, sinema-tiyatro salonları, toplu taşıma araçları.) mutlaka kazanılan becerilerin uygulamalı olarak gerçekleştirimesini sağlayan eğitim faaliyetlerine yer vermelidir.

deneyimliler-özel-eğitim-ve rehabilitasyon-merkezi
Deneyimliler Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi

Ayrıca bireyin ev ortamı mutlaka değerlendirilerek ev içindeki bağımsızlığını destekleyici ve artırıcı, aile ve engelli bireyin günlük yaşam aktivitelerini kolaylaştırıcı düzenlemelerin yapılması ve program ile elde edilen kazanımların ev ortamında da sürdürülmesi sağlanmalıdır.

Bedensel Engelli Bireyler Destek eğitim Programı’nı oluşturan Modüller, bireylerin sahip olduğu yetersizlik alanlarına yönelik hazırlanmıştır. Modüller arasında gelişimsel basamaklara göre bir sıralama söz konusu olmasına rağmen modüller her zaman birbirinin ön koşulu değildir.

Örneğin,”Emekleme ve Dizüstü”nü başaramayan bireyin gelişim özellikleri ve ihtiyaçları göz önünde bulundurulduğunda, daha sonraki “Ayakta Durma”modülüne geçmesi söz konusu olabilir. Yine bireyin ihtiyaçlarına göre aynı anda birden fazla programa dahil edilebilir.

Kazanımlardan ölçüt toplamının %50’sini gerçekleştirilebilen birey bir sonraki modüle geçebilir. Ancak bireyin alt modülde başaramadığı kazanımların; almakta olduğu yeni ile birlikte sürdürülmesi gerekir.

Program Modüllerinde yer alan kazanımların gerçekleşebilmesi için eğitim sürecinde de belirtilen gerekli araç gereç ve donanımlar sağlanmalıdır.

Bedensel Engelli Bireyler Destek eğitim Programı kapsamında destek eğitim hizmeti veren kurum; Rehberlik ve Araştırma Merkezi, Bireyin devam ettiği örgün / yaygın eğitim kurumu, Birey eğer tedavi görüyorsa ilgili sağlık kuruluşu, eğer çalışıyorsa işveren, Genel ve yerel yönetimler ile gerek duyulduğu durumlarda iş birliği içinde çalışmalıdır.

Bedensel Engelli Bireyler Destek Eğitim Programı’nda yer alan Modüllerin uygulanması sırasında kazandırılması gereken fonksiyonel becerilerin bireysel farklılıklara göre adaptasyonu gereklidir. Programdaki ilerlemeler, fonksiyon ve hareket kayıp kişiden kişiye değişen oran ve özelliklerine göre düzenlenmelidir.

Bedensel engelli çocuklarda motor, duyu, algı ve iletişim problemleri farklı seviyelerde ortaya çıkar ve rehabilitasyon yaklaşımlarına cevaplar da değişim gösterir. Bu Programın, bedensel engelli bireylerin ihtiyaçları doğrultusunda ve belki de her ders saatinde değişmesi veya tekrar edilmesi gerekebilir.

Adres : Esentepe  Mah. Ragıp Tüzün Caddesi No: 349 Yenimahalle/ANKARA
İLETİŞİM: 03122517575 – 05550511075 – 05321641838 -05330495825

Benzer gönderiler

bir yorum bırakın